Gratis

Børnekunstudstilling 2019

Beskrivelse

Børnekunstudstillingen i Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek, er en årligt tilbagevendende begivenhed i april måned, hvor børn fra dagpeje, børnehaver, sfo samt skoler inviteres til at medvirke. Udstillingen arrangeres i samarbejde med Bjerringbro Kunstforening, som hvert år vælger et tema for udstillingen. Invitationer til udstillingen udsendes i efteråret med oplysning om årets tema samt praktiske ting som fx tilmelding mv. Disse oplysninger kan også findes på kunstforeningens hjemmeside www.bjerringbrokunstforening.dk

Tema 2019: Fra plastik til fantastisk.

Aktiviteter

Lav sjove kunstværker af plastikposer, plastikbestik, plastikkopper, plastik legetøj, sugerør, plastik perler, plastik klemmer osv.
Lav f.eks. sjovt tøjdesign af gamle plastposer, skulpturer af gammelt legetøj, eller andet plast, billeder med plast i forskellige farver, storprangende lysekroner af plastflasker osv.

Forslag til forberedelse og/eller efterbehandling i daginstitutionen

Forberedelse
Affald og genanvendelse er på dagsordenen som aldrig før – også når det kommer til plast. Og med god grund. Affald er nemlig både en kæmpe udfordring i hele verden og samtidig en kæmpe ressource. Danmark er blandt de bedste i verden til at udnytte vores affald og undgå, at det bare ender på en losseplads.
Med temaet 2019 opfordrer vi derfor deltagerne til at tage en snak om forureningen og hvordan vi alle sammen kan være med til at mindske forbruget og passe på jorden – bl.a. ved at genbruge forskellige materialer og f.eks. bruge det til at lave noget sjovt af i stedet for at smide væk - f.eks. fantasifulde kunstværker.

Efterbehandling
Kom på besøg i udstillingen og snak om egne og andres bidrag - og snak også gerne om, hvad der skal ske med "kunstværkerne" efter udstillingen.

Formål

At styrke børns lyst til at arbejde med kreative udtryksformer.

Sted
Gudenåhuset, Bjerringbro Bibliotek
Realskolevej 12
8850 Bjerringbro

Arbejdet med bidrag til udstillingen foregår i egen institution/skole.
Bidrag til udstillingen 2019 afleveres i Gudenåhuset 29. marts kl. 9-17
Udstillingen etableres i Gudenåhusets Udstillingslokale - indgang til venstre for trappen til biblioteket

Tilmelding