Æstetiske undersøgelsesrum for dagtilbud

Beskrivelse

URO* laver eksperimenterende kunst- og kulturworkshops.

  • URO* er en bevægelse, en illusion, en undren.
  • URO* er forunderligt, er for underligt og er foranderligt.

Et æstetisk undersøgelsesrum kan handle om alt mellem himmel og jord. Det kan være en æstetisk undersøgelse af begreber, ting, fortællinger eller et emne, som I arbejder med i huset. 

Vi skræddersyr forløbet efter ønske og i samarbejde med jer. Vi kommer ud til jer i institutionen, hvor vi i fællesskab finder ud af, hvor rummet skal skabes henne. I er altså meget velkomne til at kontakte os med en forespørgsel eller ide.

Vi skaber en verden, en installation, som danner en rammefortælling og stemning, der drager deltagere ind i en legende verden, hvor det er muligt at lege og eksperimentere med farver, former og materialer. Derigennem leger børnene med nye indtryk, egne udtryk og sammen skabes aftryk i små kunstværker.

Vi vægter sanselighed højt. Derfor har selve rummet utrolig stor betydning for formålet. Det iscenesættes for hver gang. Rummet skal inspirere og skabe god stemning for deltagerne. Rummet har en aktiv deltagende funktion, hvor vi bruger gulv, vægge og loft som enten materiale eller redskab. Derudover arbejder vi også med lyd, lys og dufte i rummet.

Hvor lang tid man ønsker at bruge i et æstetisk undersøgelsesrum med sin klasse eller børnehavegruppe er individuelt, og rummet vil blive skabt ud fra, hvor lang tid I har. Det kan være alt fra et par timer til én hel dag eller flere dage.

Formål

  • URO* ønsker at skabe magiske æstetiske undersøgelsesrum, hvor man barn som voksen kan give sig hen til leg med materialer og redskaber, og gennem en hengivelse og samskabelse skabe noget fra hjertet.
  • URO* ønsker at skabe en følelse af at være en del af noget større hos børnene. Derfor skabes der oftest et fælles kunstværk som en del af processen, hvor hvert barn sammen med andre har givet noget af sig selv til værket.
Sted

Efter aftale.