Reformationsfejringen afsluttes med et brag

13.09.2017

Tirsdag d. 31/10 bliver reformationsfejringen afsluttet med et væld af aktiviteter for indskolingen og mellemtrinnet på Domkirkepladsen i Viborg. Skal din klasse være med til den store afslutningsfest på reformationsfejringen 2017? Så er det nu, I skal melde jer på banen!

I kan bl.a. deltage i 'Viborg Vågner', der inviterer alle børn på mellemtrinnet til at arbejde med deres ønsker for fremtiden. Projektet kulminerer med ophængning af teser på naboens dør, så børn, unge og ældre i Viborg og Verden Vågner til børnenes ønsker om forandring. Som et led i den store afslutningsfest gentager vi successen med 'Luther roser og ege ønsker', og opstiller den smukt udsmykkede egetræsport, som kan blive yderligere dekoreret med børnenes keramikblomster og -blade.

Skynd jer, der bliver rift om pladserne! Tilmeldingsfrist 19. september. Læs mere om Viborg Vågner og tilmelding.

Mere om dagen

”I Østen stiger solen op”. Sådan lød det inde fra Viborg Domkirke d. 1. marts i år om morgenen, da børn fra hele Viborg Stift var mødt op til reformationsfejring. Over 1000 børn sang morgensang og mange flere deltog senere i aktiviteter i anledning af, at Den Europæiske Reformationsstafet besøgte byen. Den 31. oktober skal der igen lyde morgensang fra en domkirke fyldt med børn, og meget andet! Mellemtrinselever fra hele Viborg Stift vil få et tilbud om at deltage i mange forskellige aktiviteter, der vil foregå på og i nærheden af Domkirkepladsen. Læs mere om arrangementet/aktiviteterne her: fsvs.dk

Senere på dagen er der festgudstjeneste i Viborg Domkirke og efterfølgende plantning af et egetræ på Nytorv - tvillingetræet til det egetræ, som dronning Margrethe tidligere på året var med til at plante i Wittenberg. Så er der koncert med Eskild Dohn og hans band. Det er koncerten 'Reformationen Rocker', som har været spillet for udskolingselever men denne gang er et åbent tilbud. Desuden opstilles der to store telte, hvor der om aftenen bydes på brød, pølser og øl til alle, der har lyst.

Yderligere information
Se hele programmet her: