Gratis

Bronzealderen

Beskrivelse

Eleverne lærer om bronzealderen gennem praksisfaglige aktiviteter. De prøver kræfter med nogle af de praktiske, kunstneriske og spirituelle gøremål der var for bronzealderens mennesker.

Aktiviteter

I bronzealderen er der varmt her i landet, høsten er oftest god, folk bliver rigere og pyntesyge. Folk pynter sig selv, og de sætter tegn på sten - helleristninger. Hvad ville de med dem? Hvilke historier ville de gerne fortælle? Rundt om i landet er der levn fra deres ritualer.

Vi maler vores egne helleristninger, opfinder ritualer, rydder skov og spiser bronzealdermad fra en sydegrube.

Forløbene sættes ind i en kronologisk kontekst og understøtter således historieundervisningen. Der tages i værkstedsaktiviteterne udgangspunkt i hverdagssituationer og koblingen mellem elevernes egen hverdag, og den viden vi har om fortidens mennesker. Endvidere kommer vi under forløbet ind på konkrete fund fra arkæologien og en snak om fortolkningen af denne viden.

Forberedelse

I kan arbejde med emnet på forhånd, og forløbet kan indgå heri eller besøget på Naturskolen kan være startskuddet til emnet bronzealder.

En god dag på Naturskolen

Efterbehandling

Hjemme på skolen kan I arbejde videre med de håndværk, vi har arbejdet med under besøget.

Bevægelse: Forvent en dag med middel bevægelse

Stikord: håndværk, madlavning, billedkunst

Formål

Formålet med forløbet er, at eleverne får et indblik i bronzealderfolkets liv.

Eksempler fra Fælles Mål
Historie - Der arbejdes med færdigheds- og vidensmål indenfor kronologi og sammenhænge, så eleven bliver i stand til at relatere ændringer i hverdag og livsvilkår over tid til eget liv.
Billedkunst - Der arbejdes med kompetenceområdet billedanalyse, hvor eleven kan vurdere billeders anvendelse inden for forskellige kultur- og fagområd.

 

Sted
Kjællinghøl
Ulstrupvej 6
8850 Bjerringbro

Kjællinghøl nær Bjerringbro danner en god ramme for en dag i bronzealderen. Der er adgang i bil via Ulstrupvej og i bus via Østre Omfartsvej - følg skiltningen til rensningsanlæget.

Eller på Hald ved Guldberghøj, med udsigt over Hald Sø og hvor arkæologerne for nylig fandt en række sydegruber fra bronzealderen.

Tilmelding

Send en ansøgning via nedenstående blanket. 
Herefter sender Naturskolen svar på ansøgning via email.

Tilmelding