Gratis

Hjarbæk Fjord Ungdomssjægtelaug inviterer ud

Beskrivelse

I Hjarbæk Fjord Ungdomssjægtelaug tager vi udgangspunkt i fire Ankerpunkter:
- Sejlads
- Maritimt håndværk
- Fjordkultur
- Friluftsliv

I vores arbejde med børn og unge mennesker, er det den praktiske tilgang, der står i centrum. Læring gennem aktivitet, hvor de selv tilegner sig nye færdigheder i samarbejde med andre og i relation til de fire Ankerpunkter.

Det er altid en stor oplevelse når 'Louise og Jonas' i samarbejde får sjægten til at sejle hurtigt og sikkert mod målet, eller når 'Kamilla', der normalt er tavs, pludselig taler som et vandfald når hun kommer i land. Eller 'Per' der stolt viser et knob, han har lært at lave når båden skal fortøjes.

Aktiviteter

Vi disponerer normalt 4 sjægte, hver med plads til maksimalt 4 elever. Hver sjægt har to voksne erfarne sejlere, Skipper og Bedstemand.

Ved flere end 16 elever, må det forventes der sejles to sejladser, hvilket forudsætter der altid skal være minimum én voksen lærer på land når sejladserne afvikles.
Hver sejlads varer cirka 1 time.

REDNINGSVESTE udlånes af Sjægtelauget.

Vi har meget strenge sikkerhedsregler som opfylder Søfartsstyrelsens skærpede regler på sikkerhedsområdet. Ledsagerbåd følger alle sejladser. Ved vindstyrker over 8 m/sek. aflyses sejladsen (suverænt besluttet af sejladsledelsen). I tilfælde af aflysning på dagen/stedet forudsættes, at lærere har program til en plan B.

Forberedelse

Inden besøget er det godt at have fundet information om træskibe, sejlbåde og sejladssikkerhed - Se under 'undervisningsmaterialer'.

Efter tilmelding kontaktes Knud senest mandagen i den uge, I skal sejle, med en gruppeoversigt, hvor eleverne inddelt i hold på 3 eller 4.

Hele forløbet forgår udendørs, så klæd jer godt på efter vejret!

REDNINGSVESTE udlånes af Sjægtelauget.

Efterbehandling

Hjemme på skolen kan I studere fiskeskibes udvikling, Hjarbæk Fjords vandproblematik eller undersøge sejladsmuligheder for børn og unge i nærheden.

For at skabe bedst mulig sammenhæng mellem dette forløb og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at koble forløbet til et emne, I arbejder med før og efter.
Find inspiration under ’undervisningsmateriale’, hvor der bl.a. er linket til relevante forløb på Gyldendals portaler.

Formål

Formålet med forløbet er, at eleverne tilegner sig lokalhistorisk forståelse om Hjarbæks havneliv og afprøver Limfjordssjægte.

Eksempler fra Fælles Mål:

Historie, efter 4. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'kronologi og sammenhæng', hvor eleven kan relatere ændringer i hverdag og livsvilkår over tid til eget liv. Med særligt forkus på 'livsgrundlag og produktion'.

Historie, efter 6. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'kronologi og sammenhæng', hvor even kan sammenligne væsentlige træk ved historiske perioder. Med særligt fokus på 'kronologi, brud og kontinuitet'.

Idræt, efter 2. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'idrætskultur og relationer', hvor eleven kan samarbejde om idrætslige aktiviteter og lege. Med særligt fokus på 'samarbejde og andsvar'.

Idræt, efter 5. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'idrætskultur og relationer', hvor eleven kan deltage aktivt i idrættens kultur og fællesskab. Med særligt fokus på 'idrætten i samfundet'.

Idræt, efter 7. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'idrætskultur og relationer', hvor eleven kan analysere idrætskulturelle normer, værdier og relationer. Med særligt fokus på 'samarbejde og andsvar'.

Sted
Hjarbæk Fjord Ungdomssjægtelaug
Hjarbækvej 8
8831 Løgstrup
Tilmelding

Tilmelding foregår ved direkte kontakt til Knud Søndergård.

Tlf.nr. 21297212