Nyhed

En dag på vandet 24/25

Beskrivelse

Den indre vandhund slippes løs, og vi arbejder med en forståelse og accept af egne og andres grænser.

Det bliver en dag, hvor vi prøver grænser af, og eleverne kommer ud af deres comfortzone i et trygt og sikkert tilrettelagt forløb.

 

Aktiviteter

På dagen får I mulighed for at sejle i RIB-båd, watercaste og blive trukket i tube eller bananbåd efter RIB’en.

Forberedelse

Eleverne skal medbringe badetøj eller lignende til at have under en våddragt. Der vil ikke være mulighed for bad efterfølgende, og omklædning foregår i det fri.

Forbered gerne eleverne på dette, og tal eventuelt på klassen om betydningen af respekt. Hvad kan det have af betydning at flytte sine grænser i et respektfuldt fællesskab?

Efterbehandling

Tal om jeres fælles oplevelser:
- Hvad var svært, hvad var sjovt, og hvornår var det rart at mærke fællesskabet?

For at skabe bedst mulig sammenhæng mellem dette forløb og elevernes læring i klasselokalet, er det en god idé at koble forløbet til et emne, I arbejder med før og efter.

Find inspiration under ’undervisningsmateriale’, hvor der bl.a. er linket til relevante forløb på Gyldendals portaler.

Formål

Friluftsliv gavner vores mentale, fysiske og sociale sundhed. De rammer, vi sætter på vandet, kan for en stund ændre klassedynamikken. Samtidig kan gode oplevelser og nye værktøjer give eleverne mod på og indblik i kvaliteterne ved at bryde grænser og overvinde frygt.
 

Eksempler fra Fælles Mål

Idræt, efter 7. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'alsidig idrætsudøvelse', hvor eleven kan anvende sammensatte bevægelser i udvikling af idrætsaktiviteter. Med særligt fokus på 'natur og udeliv'.

Idræt, efter 9. klasse - Der arbejdes indenfor kompetenceområdet 'alsidig idrætsudøvelse', hvor eleven kan anvende komplekse bevægelsesmønstre i udvikling af en alsidig idrætspraksis. Med særligt fokus på 'natur og udeliv'.

Undervisningsmateriale

Vi stiller al udstyr til rådighed (dog ikke vådsko)

Tilmelding

Send en mail til fritid [dot] ungdomsskolen [at] viborg [dot] dk senest 10. juni 2024.

Herefter er der løbende tilmelding, hvis der er ledige pladser.

I er altid velkomne til at forhøre jer hos projektleder Anders Mølbak, mail: anmoe [at] viborg [dot] dk, tlf. 2087 4168 eller projektleder Nicolai Stensdal Dalgaard, mail: nsm [at] viborg [dot] dk, tlf. 2193 6104

Tlf.nr. 21936104
Tilmeldingsfrist
10.06.2024