Gratis

Min hverdag - Børne Science

Beskrivelse

Få gang i børnehusets science-aktiviteter med en dag på Naturskolen.

Hvordan kan pædagogisk personale vække børns nysgerrighed på naturvidenskaben?

Hvilket ahornfrø (helikopter) flyver bedst? Hvad er tyngdekraften for en underlig størrelse, og hvad gør den ved os? Kan en spand med vand vende på hovedet uden vandet falder ud? Kan en snegl virkelig trække 50 gange sin egen vægt? Hvor forsvinder bladene hen efter de er faldet af træerne? Dén slags spørgsmål skal børnehavebørn blive nysgerrige på, når pædagoger arbejder med læreplanstemaet science. Men hvordan gør man det?

Aktiviteter

Naturvejlederne er klar med en inspirerende dag med forsker-tilgang til alt det underlige omkring os.

Gennem konkrete eksperimenter undersøger vi hverdagsfænomener med nysgerrighed og forundring. Emnet kan f.eks. være kraft: centrifugalkraft, tyngdekraft, kraft gange arm. Eller: luft: vind, ilt, opdrift. Eller noget helt tredje, som I er optaget af under "vi lærer sammen"-temaet Min hverdag. Det aftaler I med naturvejlederne i god tid inden.

Forberedelse

I kan bruge dagen på Naturskolen, som inspiration til jeres Min hverdag-forløb i institutionen, eller i jeres arbejde med lærerplanstemaet Natur, udeliv og science på andre tidspunkter af året.  Læs artiklen ”Science er når de voksne bestemmer” – om faldgruber og gode ideer i arbejdet med science. Find inspiration på siden ScienceKlog

Efterbehandling

Efter besøget på Naturskolen kan I arbejde videre med mikroforsker-tilgangen til hverdagsfænomener. Se Kriblekrable – Naturvejledning Danmark

Formål

At inspirere det pædagogiske personale til selv, sammen med børnene, at gå nysgerrigt og eksperimenterende til hverdagens naturvidenskabelige fænomener.

At gøre børn og pædagogisk personale nysgerrige på de naturvidenskabelige fænomener lige omkring os.

At understøtte børnenes eksperimenter med dagligdagsfænomener.

At understøtte "vi lærer sammen"-temaet Min hverdag.

Pædagogiske mål i forhold til den pædagogiske læreplan 

Natur udeliv og science - Det pædagogiske læringsmiljø skal understøtte, at alle børn aktivt observerer og undersøger naturfænomener i deres omverden, så børnene får erfaringer med at genkende og udtrykke sig om årsag, virkning og sammenhænge, herunder en begyndende matematisk opmærksomhed. 

Sted
Naturskolen i Undallslund
Kapt. Undalls vej 1
8800 Viborg
Tilmelding

Forløbet kan bookes nedenfor på udvalgte datoer og tidspunkter.
Ønskes alternativ dato eller tidspunkt, sendes en ansøgning via denne BLANKET.
Herefter sender Naturskolen svar på ansøgning via email.

Tilmelding