Gratis

Viborg FOTO dage - Fotomaraton

Beskrivelse

Viborg Bibliotekerne inviterer til en sjov, udfordrende, kreativ og lærerig oplevelsestur i skolens ”bagland”. Hver tilmeldt klasse får i løbet af dagen tilsendt 6 fotoopgaver – én ny fotoopgave hver time.

Aktivitet
Deltag i konkurrencen og vind gode præmier.
Klassen er på forhånd inddelt i mindre hold på 3-4 elever, og hver gang der gives en ny opgave, skal gruppen løse den ved at tage et foto med smart­phone.

Gruppen må gerne tage flere fotos i løbet af den time, den har til at løse opgaven, men når tiden er gået, skal den sende ét billede til klassens lærer, der samler billederne.

Forberedelse
Eleverne skal på forhånd være inddelt i grupper, og hver gruppe skal være udstyret med en smartp­hone.

Klassen kan med fordel have arbejdet med billedanalyse, kontrast, lys, farvelære o.l. på forhånd for at styrke læringsudbyttet af maratonen, men det er ikke et krav.

Efterbehandling
Efter fotomaratonen udvælger klassen i fællesskab de 6 bedste fotos (ét for hver opgave), som sendes til Rikke Kamedula Skovsbo på Viborg Bibliotekerne, rks@viborg.dk. De indsendte fotos indgår i en konkurrence om et gavekort til pizza til hele klassen. Vinderklassen afsløres som afslutning på Fotodage Viborg, og de bedste fotos offentliggøres på Fotodage Viborgs Facebook-side.

Formål

En sjov, udfordrende, kreativ og lærerig oplevelsestur i skolens ”bagland” via foto. Der kan med fordel arbejdes med billedanalyse.

Eksempler fra forenklede fælles mål:
Dansk - Der arbjedes med kompetenceområdet fortolkning, hvor eleven kan foretage flertydige fortolkninger eller eleven kan diskutere bud på et eller flere samlede udsagn på baggrund af undersøgelsen.

Sted

På skolens eget område

Tilmelding
Tilmeldingsfrist
20.04.2018