Streger på papir

Beskrivelse

Hvad betyder en tegning på et stykke papir for dig? Krøller du den sammen og smider den ud, eller gemmer du dem sirligt i en skuffe eller mappe? Forestil dig, hvis alle dine børnetegninger blev gemt, alle sammen. Hvor meget mon de vil fylde? Og hvilken historie vil de fortælle?

Med afsæt i Tove Storchs aktuelle udstilling på Viborg Kunsthal, der indeholder Storchs samtlige bevarede tegninger fra sin barndom og tidlige ungdom, skal I eksperimentere med tegning på papir. Hvert enkelt tegneteknik og papir giver et særligt aftryk i en tegning, og hvad sker der, når vi begynder at samle tegningerne, skiller dem ad og sætter dem sammen på ny?

I workshoppen skal vi sammen udforske forskellige former for tegneteknikker og forskellige slags papir. Vi skal eksperimentere med forskellige udtryk og måder at samle tegningerne på, og deri hvilke fortællinger, der opstår.

Formål

I forbindelse med forløbet stifter eleverne bekendtskab med samtidskunsten og skulpturmediet, de prøver kræfter med forskellige tegneteknikker og diverse papirmaterialer.
Derudover får de en forståelse af den narrative fortælling og de forskellige udtryk, der kan opstå i en tegning og dens opbygning.