Gratis

Smag på restaurationsbranchen!

Beskrivelse

Kan du lide lugten i bageriet?

Aktivitet
Kom og oplev en dag hos fagretningen "Mad & Sundhed" og bliv udfordret på dine smagsløg.
Eleverne vil komme til at opleve lugten i bageriet, se hvad der sker i gryderne og mærke på egen krop, om Hotel- og Restaurationsbranchens uddannelser måske i fremtiden kunne være et spændende uddannelsesvalg.
Vi skal lave mad efter sæsonens friske råvarer, samtidig med at eleverne bliver klogere på uddannelserne inden for hotel og restaurationsbranchen.

Én ting er i hvert fald sikkert - der er ingen, der kommer ikke til at gå sultne hjem!

Forberedelse
Tilmelding ved Rie Dalsgaard - se kontakoplysninger under tilmelding.
Det er en fordel, at eleverne kender de almindelige hygiejeprincipper i forbindelse med madlavning, og at eleverne har viden om køkkenredskaber, arbejdsprocesser samt fagord og  begreber i en opskrift.

Efterbehandling
Hjemme i faget madkundskab kan eleverne få mere viden om betydningen af madhåndtering for bæredygtighed og miljø. Efterbehandlæingenkan ligeledes foregå i danskfaget, hvor eleverne fx. prøverkræfter med at fremtille en instruktioner eller fagtekst.

Formål

Formålet med dagen er, at eleverne oplever fagretningen "Mad & Sundhed" og mærker på egen krop, hvordan det er at arbejde med mad.

Eksempler fra forenklede fælles mål:
Madkundskab - Der arbjedes med kompetenceområderne madlavning samt mad og sundhed. Eleven kan anvende madlavningsteknikker og omsætte idéer i madlavningen og eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til sundhed.

Dansk - Der kan arbjedes med færdigheds- og vidensmålet fremstilling, hvor eleven har viden om kommenterende og forklarende fremstillingsformer og kan udarbejde anmeldelser, instruktioner og fagtekster.

Tilmelding