Gratis

Niels Bugges Cartoon Award/Junior

Beskrivelse

Niels Bugges Cartoon Award/Junior er en konkurrence i satiretegning for Viborg Kommunes 8. klasser.

"Kan en streg ændre verden?”
Ordet satiretegning får ofte en negativ klang, men med Cartoon Award er formålet at sprede et positivt og inkluderende budskab gennem humor og kreativitet. Formålet med Cartoon Award er at sprede et positivt og inkluderende budskab gennem humor og kreativitet. Satiretegningen sætter streg under friheden til at ytre sig, og genren muliggør et større råderum end skriftlig journalistik samtidig med, at den er åben for fortolkning hos modtageren. Med deltagelse i arrangementet lægges der bl.a. op til at tage reflekteret stilling til samfundet og  udvikling, samfundsfaglige diskussioner, visuelle udtryksformer, æstetiske tekster, kulturteknik samt sprog og kommunikation - arrangementet rammer dermed ind i flere af fagenes mål.

Der er muligt at vinde flotte præmier til hele klassen!

Aktivitet
Eleverne skal i forbindelse med konkurrencen udfærdige en illustration til et tværfagligt tema. Dette års tema er Kunstig intelligens. Tidligere temaer har fx været: ”Communication”, ”Utopia” og ”Oceans are in our hands”. Læs om konkurrencen her.

Forberedelse
Tilmeldte lærere inviteres til dialogaften på Niels Bugges Kro, hvor de vil få oplysninger om deltagelse i eventet samt mulighed for at drøfte, hvordan arbejdet med satiretegninger og årets tema kan gribes an i undervisningen.

Dette powerpoint kan anvendes i undervisningen og danne udgangspunkt for et oplæg om satiretegningernes formål og historie.

Efterbehandling
En professionel dommerjury udvælger de tre bedste tegninger og vinderen vil blive udnævnt ved det officielle arrangement i maj, hvor der også vil være præmieoverrækkelse af vinderne i den internationale konkurrence.
Udvalgte tegninger vil senere blive udstillet på Viborg Bibliotek og vil kunne bruges til prøveudtræk (som produkter) i de humanistiske fag.

Formål

Historie
Eleven kan diskutere egen og andres historiske bevidsthed.
Eleven har viden om komplekse fagord og begreber samt historiske kilders formål og struktur.

Samfundsfag
Eleven har viden om kulturel globalisering.
Eleven kan sprogligt og nuanceret udtrykke sig om samfundsfaglige problemstillinger samt målrettet læse og skrive samfundsfaglige tekster (illustration ses her også som tekst).

Sted
Ravnsbjervej 69
8800 Viborg
Niels Bugges Kro

På skolen. Derefter inviteres vinderen+klassen på Niels Bugges Kro

Undervisningsmateriale
Praktiske informationer til deltagere vedr. afleveringsprocedure mm.
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
01.02.2017