Gratis

Luther roser og ege ønsker

Beskrivelse

Den 1. marts blev reformationsfejringen i Viborg skudt i gang. 500 børn havde tilmeldt sig projektet ’Luther roser og ege ønsker’ og bidrog til udsmykningen af en 4 meter høj egetræsport. Det var en kæmpe succes, så derfor gør vi det igen!

I 2017 fejrer vi 500 året for reformationen, og i den forbindelse har I mulighed for at deltage i reformationsprojektet ’Luther roser og ege ønsker’, hvor børn i alderen 3-13 år bidrager til udsmykningen af en 4 meter høj egetræsport. Ideen er, at alle børn laver en rose eller et egeblad i keramik og præger dem med deres eget personlige symbol. Blade og blomster sættes på en stor egetræsport, som bliver et vartegn for reformationen og et spektakulært billede på børns mangfoldige og individuelle kunstneriske skaben.

Egetræsporten stilles op igen:

  • 19.-22. juni til ’Snapsting for Børn’ på Borgvold.
  • 31. oktober til Reformationsafslutningen - ’Viborg Vågner’ på Domkirkepladsen.
     

Tilmelding:
Vil I være med i reformationsprojektet og bidrage med blade og blomster til egetræsporten, så kontakt venligst Dorthe Andersen: dora@kulturprinsen.dk

Husk at oplyse:
- navn på institution/skole
- navn, e-mail og mobil på kontaktperson
- antal deltagende børn og alderstrin

Tilmeldingsfristen er:
- 1. maj: ’Snapsting for Børn’ på Borgvold.
- 1. sept.: Reformationsafslutningen - ’Viborg Vågner’ på Domkirkepladsen.
Såfremt der er tilmeldinger nok, udbydes en workshop med kunstner Susanne Ahrenkiel til lærere og pædagoger, som her har mulighed får at lære at lave keramik roser og egeblade.

Inspirationsmateriale:
Der er udarbejdet et inspirationsmateriale til forløbet samt instruktionsvideo. Se venligst vedhæftede materiale for mere information.

Målgruppe: Børnehaver, indskoling og mellemtrin. Inspirationsmaterialet er primært udviklet til børnehaver og indskoling, men vil også kunne bruges som oplæg til et forløb med mellemtrinnet. Den kunstneriske proces med at lave blade og blomster henvender sig til alle.

Formål

Materialet tager udgangspunkt i faget kristendom og skal fremme og imødekomme elevernes åbenhed og spørgelyst om tilværelsen. Igennem forløbet skal eleverne tilegne sig viden og færdigheder, der sætter dem i stand til at samtale om almene tilværelsesspørgsmål. Eleverne får en grundlæggende indsigt i, hvad kristendommens grundformer er og kan genkende og beskrive symboler, samt forklare deres betydning. Eleverne tilegner sig ved samtale, kreative processer og diskussioner en viden om en vigtig historisk figur, Martins Luther, reformationen, de kristne grundbegreber og symbolernes betydning. Der arbejdes særligt med følgende begreber: tro, tvivl, tilgivelse, barmhjertelighed, kærlighed, håb, liv og død.

 

Sted
8800 Viborg
Parken Borgvold og Domkirkepladsen

19. - 22. JUNI 2017:
Snapsting for Børn på Borgvold
Deadline for tilmelding 1. maj 2017

31. OKTOBER 2017:
Reformationsafslutningen på Domkirkepladsen
Deadline for tilmelding 1. sept. 2017

Kreative forløb i institutionerne i perioden op til afleveringen.

Tilmelding til dora@kulturprinsen.dk

Undervisningsmateriale
Inspirationsmaterialet er primært udviklet til børnehaver og indskoling, men vil også kunne bruges som oplæg til et forløb med mellemtrinnet. Materialet indeholder tekster med tilhørende opgaver, lærervejledning samt manual og udførlig instruktionsvideo til den kunstneriske proces.