Gratis

Forskningens Døgn

Beskrivelse

Kom til NaturHeltenes Dag.

Aktivitet
Kom og lær af eksperter fra Viborg Kommunes affaldsselskab REVAS, og selveste Naturhelten, hvordan vi kan sortere i alt det affald, vi smider væk.
Sammen udforsker vi affald og finder ud af, hvad der kan bruges igen. Det er vigtigt at forske i genanvendelsen af affald for at passe bedre på vores verden og hinanden. Naturheltenes dag er en sjov aktivitetsdag om natur, affald og genbrug i Naturvidenskabernes Hus.
Der vil være:
"Elektronik-skraldeværksted" Vi åbner gammelt elektronik og finder ud af, hvad der er inde i.
"Skraldehygge" REVAS-spillet ”Naturens helte” – et sorterings- og quizspil – samt hyggelige og kreative aktiviteter med affald.
"Den forurenede sø" Kan vi rense søen med en hjemmelavet skraldesamler?
"Hvad kan man lave af skrald?" Kunst og sæbekassebiler – kun fantasien sætter grænser.
Udstilling af ting og sager lavet af genbrugt affald.

Kontakt gh@nvhus.dk for yderligere information.

Forberedelse og Efterbehandling
Forud for besøget, undervejes eller som efterbehandling af besøget kan i arbejde med dele af materialet fra Gyldendal "Fra resurse til affald". Se under materialer.

Formål

At øge de yngste elevers viden om affald, herunder sortering og genanvendelse, samt skabe en øget bevidsthed om at passe på naturen og hinanden.

Eksempler fra forenklede fælles mål:
Natur/teknologi - Der kan arbejdes med færsdigheds- og videns mål under overskriften Teknologi og ressourcer. Eleven kan fx. undersøge, hvordan enkle mekanismer fra hverdagen fungerer. Eller eleven kan fortælle om ressourcer fra hverdagen.

Undervisningsmateriale
Gyldendals fagportal
Tilmelding