Gratis

Bibliotekspræsentation 5. klasse Det spøger!

Beskrivelse

Det spøger på biblioteket er en anderledes bibliotekspræsentation med spøgelsesjagt.

Efter der blev åbent bibliotek på Hovedbiblioteket i Viborg med besøgende til kl. 22 om aftenen, er der kommet flere og flere rapporter om mærkelige hændelser. Sent på aftenen høres underlige lyde fra den gamle villa bag biblioteket. Døre går op og i, kolde vinde blæser gennem rummene, og om morgenen er der tit smidt rundt med bibliotekets materialer. Hvad er det, der sker?

I den pæne, gamle villa boede fra 1837 til 1913 overbibliotekar Andreas Jürgensen. Han var kendt og frygtet i sin samtid. Han udviklede med tiden et had til alt og alle og ikke mindst til børn, som han mente, blev stadig dummere. Efter hans død i 1913 stod villaen i mange år tom. Folk mente, at Andreas Jürgensen gik igen – og noget tyder på, at det passer. Men havde Andreas Jürgensen ret? Bliver børn bare dummere og dummere?

Aktivitet
Ved at løse en masse opgaver kan børnene forhåbentlig vise, at de er kvikke – meget kvikkere end på Andreas Jürgensens tid. Hvis opgaverne løses rigtigt, får børnene koder, som kan låse en række bokse op. Boksenes indhold fører frem til kisten, så den gamle overlærer – og biblioteket - måske endelig kan få fred!

Find svarene på 24 spørgsmål.
Rigtige svar åbner 8 kodebokse gemt rundt på biblioteket.
Løs boksenens opgaver - og find den gamle overbibliotekars kiste.
Måske kan I standse spøgeriet!

Spøgelsesjagten kan efter aftale suppleres med en orientering om de praktiske forhold omkring brug af biblioteket inkl. oprettelse af lånerkort, introduktion til E-ressourcer mm. Det kræver, at der sætes mere tid af til besøgets varighed.

Forberedelse
Klassen kan med fordel have arbejdet med gys og gru. Hvis børnene skal have lånerkort, skal det aftales på forhånd, så de har de fornødne oplysninger med.

Formål

At præsentere Børnebiblioteket på en spændende og uhøjtidelig måde. En præsentation, som skal give eleverne en fornemmelse af, hvad biblioteket kan tilbyde - og dem give lyst og inspiration til selv at gå på opdagelse.

Sted

Børnebiblioteket på Hovedbiblioteket i Viborg