Gratis

Luther roser og ege ønsker

Beskrivelse

 

Den 1. marts blev reformationsfejringen i Viborg skudt i gang. 500 børn havde tilmeldt sig projektet ’Luther roser og ege ønsker’ og bidrog til udsmykningen af en 4 meter høj egetræsport. Det var en kæmpe succes, så derfor gør vi det igen.

I 2017 fejrer vi 500 året for reformationen, og i den forbindelse har I mulighed for at deltage i reformationsprojektet ’Luther roser og ege ønsker’, hvor børn i alderen 3-13 år bidrager til udsmykningen af en 4 meter høj egetræsport. Ideen er, at alle børn laver en rose eller et egeblad i keramik og præger dem med deres eget personlige symbol. Blade og blomster sættes på en stor egetræsport, som bliver et vartegn for reformationen og et spektakulært billede på børns mangfoldige og individuelle kunstneriske skaben. 

Forberedelse
Tilmeldingsfristen er 15. sept.
Inden tilmelding bør følgende være afklaret:
navn på daginstitution
navn, e-mail og mobil på kontaktperson
antal deltagende børn og alderstrin

Der er udarbejdet et inspirationsmateriale til forløbet samt instruktionsvideo. Se venligst vedhæftede materiale for mere information.

Såfremt der er tilmeldinger nok, udbydes en workshop med kunstner Susanne Ahrenkiel til lærere og pædagoger, som her har mulighed for at lære at lave keramik roser og egeblade. Oplys ved tilmeldingen, om I ønsker at være med på workshoppen, der afholdes d. 21/9 kl. 10:00-12:00.

Aktivitet
Der laves keramik roser og egeblade i egen institution, som klargøres til Reforamtionsafslutningen

Egetræsporten stilles op igen:

31. oktober til Reformationsafslutningen - ’Viborg Vågner’ på Domkirkepladsen.

Udover at aflevere deres keramikblomster og blade på Domkirkepladsen d. 31. okt., inviteres børnene også med til morgensang i Domkirken kl. 9:00. Da der ikke er ubegrænsede pladser til morgensang, reserverer vi plads til de deltagende børn, som fordeles efter ’først til mølle’ princippet.

 

Formål

I forhold til pædagogiske læreplaner fokuserer materialet på ’Kulturelle udtryksformer og værdier’, og det er endvidere muligt at inddrage læreplanstemaerne: ’Sprog’ og ’Barnets alsidige og personlige udvikling’. Børnene får mulighed for at udtrykke sig kreativt ved eksempelvis at arbejde med nye materialer (ler), samt udforske, opleve og reflektere over nye kulturelle emner og fællesskaber. De stifter bekendtskab med formgivende processer, lærer billedsprog i form af symboler og tegn og deres betydning. 

Sted

31. OKTOBER 2017:
Reformationsafslutningen på Domkirkepladsen
Deadline for tilmelding 15. sept. 2017

Kreative forløb i institutionerne i perioden op til afleveringen.

Tilmelding til dora@kulturprinsen.dk

Inspirationsmateriale
Luther roser og ege ønsker - et inspirationsforløb målrettet børn i alderen 3-9 år. Tekster med tilhørende opgaver samt vejledning til kunstnerisk proces.
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
15.09.2017