Gratis

Luther roser og ege ønsker

Beskrivelse

Kom og vær med til den store afslutning på reformationsfejringen 2017, d. 31. oktober på Domkirkepladsen i Viborg

Egetræsporten stilles op igen og den er klar til yderligere udsmykning.

Den 1. marts blev reformationsfejringen i Viborg skudt i gang. 500 børn havde tilmeldt sig projektet ’Luther roser og ege ønsker’ og bidrog til udsmykningen af en 4 meter høj egetræsport. Det var en kæmpe succes, så derfor gør vi det igen!

I 2017 fejrer vi 500 året for reformationen, og i den forbindelse har I mulighed for at deltage i reformationsprojektet ’Luther roser og ege ønsker’, hvor børn i alderen 3-13 år bidrager til udsmykningen af en 4 meter høj egetræsport. Ideen er, at alle børn laver en rose eller et egeblad i keramik og præger dem med deres eget personlige symbol. Blade og blomster sættes på en stor egetræsport, som bliver et vartegn for reformationen og et spektakulært billede på børns mangfoldige og individuelle kunstneriske skaben. 

Udover at aflevere deres keramik roser og egeblade på Domkirkepladsen d. 31. okt., inviteres børnene også med til morgensang i Domkirken kl. 9:00. Da der ikke er ubegrænsede pladser til morgensang, reserverer vi plads til de deltagende børn, som fordeles efter ’først til mølle’ princippet.

Forberedelse inden afleveringen af keramik roser og egeblade d. 31/10:
Der laves keramik roser og egeblade i egen institution.

Der er udarbejdet en meget udførlig videomanual til den kunstneriske proces, samt et inspirationsmateriale til projektet. Se det vedhæftede materiale. 

Yderligere er der mulighed for at deltage i en 2 timers lærerworkshop med kunstner Susanne Ahrenkiel og her lære at arbejde med at udforme Luther roser og egeblade i keramik. Workshoppen afholdes d. 21/9 kl. 10:00-12:00. Der er begrænset antal pladser.
Obs! Tilmeldingsfristen til workshoppen er d.19/9 - tilmelding til Bettina fra Kulturprinsen: bettina.kulturprinsen@gmail.com

Formål

I forhold til pædagogiske læreplaner fokuserer materialet på ’Kulturelle udtryksformer og værdier’, og det er endvidere muligt at inddrage læreplanstemaerne: ’Sprog’ og ’Barnets alsidige og personlige udvikling’. Børnene får mulighed for at udtrykke sig kreativt ved eksempelvis at arbejde med nye materialer (ler), samt udforske, opleve og reflektere over nye kulturelle emner og fællesskaber. De stifter bekendtskab med formgivende processer, lærer billedsprog i form af symboler og tegn og deres betydning.

Sted

Vil I være med i reformationsprojektet og bidrage med keramik roser og egeblade til egetræsporten og morgensang i Domkirken d. 31/10 kl. 9:00?

Tilmeldingsfristen er 19. sept.

Tilmelding til Gitte Thorsøe: gtb@km.dk

Husk at oplyse:

- navn på institution
- navn, e-mail og mobil på kontaktperson
- antal deltagende børn og alderstrin
- om I ønsker at være med til morgensang i Domkirken d. 31/10 kl. 9:00
 

Obs! Tilmeldingsfristen til lærerworkshoppen d.21/9 med kunstneren Susanne Ahrenkiel er d.19/9 - tilmelding til Bettina fra Kulturprinsen: bettina.kulturprinsen@gmail.com

Inspirationsmateriale
Luther roser og ege ønsker - et inspirationsforløb målrettet børn i alderen 3-9 år. Tekster med tilhørende opgaver samt vejledning til kunstnerisk proces.
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
19.09.2017